O udruzi

07.10.2021.

NEW LOOK, WHO DIS?! - Kvizdarije

S novom sezonom vrijeme je i za novu kategorizaciju

NEW LOOK, WHO DIS?! - Kvizdarije

Nova sezona, novi mi! Naravno da ne, isti smo mi, ali smo jedan dio nas odlučili promijeniti. S novom sezonom dolaze i neke promjene u Kvizdarijama. Imajući na umu određen nerazmjer područja proizišao iz dosadašnje, uprava je odlučila napraviti novu kategorizaciju koja će bolje obuhvatiti i zastupiti sva područja, pa je dosadašnjih osam zamijenjeno s "novih" 11 kategorija. Da ipak koliko-toliko zadržimo neku formu, svaka se kategorija sada sastoji od 11 pitanja, dakle cijeli kviz ima 121 pitanje. Što to u konačnici znači? Pa naravno, još više nagrada, jer i dalje će medalju dobiti tri najbolja u ukupnom poretku, kao i tri najbolja u svakoj kategoriji! Također, ovime će još više do izražaja doći specijalisti jer su neke "tradicionalno" spojene kategorije sada postale zasebne. Također smo, da sve bude u znaku broja 11, u sezonu dodali još jedno kolo i sastavljača, pri čemu se za konačan poredak i dalje boduje osam kola. Više o kategorizaciji možete saznati u donjoj tablici, a za vas smo, da iskusite novosti i prije početka lige, pripremili izbor najboljih pitanja iz proteklih dviju sezona. Kviz je dostupan na LINKU, a sve su upute dostupne u samom obrascu. Moguće je odigrati do 20. listopada.


STARA KATEGORIZACIJA NOVA KATEGORIZACIJA
1. UMJETNOST (slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija, glazba, izvedbeno-scenska umjetnost) 1. UMJETNOST (slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija, dizajn)
2. KNJIŽEVNOST I DUHOVNOST (književnost, strip, filozofija, religija, mitologija) 2. GLAZBA I SCENA (glazba, izvedbeno-scenska umjetnost)
3. FILM I MEDIJI (filmovi, serije, emisije, Internet) 3. KNJIŽEVNOST (književnost, strip)
4. POVIJEST (prapovijest, povijest, aktualna politika) 4. FILMOVI I SERIJE 
5. SVIJET (prirodna geografija, društvena geografija) 5. POVIJEST (prapovijest, povijest)
6. LIFESTYLE (gastronomija, dizajn, žuti tisak, moda, brendovi, aplikacije, turizam, supkulture, nove religije, UNESCO nematerijalna baština) 6. LIFESTYLE (gastronomija, moda, brendovi, turizam, supkulture, nove religije, UNESCO nematerijalna baština)
7. ZNANOST (astronomija, društvene, humanističke, prirodne, tehničke, biotehničke, zdravstvene znanosti) 7. SVIJET (prirodna geografija, društvena geografija)
8. SPORT I IGRE 8. ZABAVA (igre, emisije, Internet, aplikacije, žuti tisak)

9. PRIRODA (astronomija, prirodne, tehničke, biotehničke i zdravstvene znanosti)

10. SPORT 

11. DRUŠTVO (društvene, humanističke znanosti, religija, mitologija i aktualna politika)